Cu o ora in urma

October 28, 2012 § Leave a comment

“May you be in Heaven an hour before the devil knows you’re dead”. Cam cum e fraza asta? Cu ea incepe un film. Am senzatia de fragil.” How fragile we are”. Cum zice Sting. Ca se poate darama repede totul. Si nu-mi place frica. Te imputineaza. Imi plac oamenii siguri de ei. Admir asta de mic. De cand stateam sceptic in banca. Si ma uitam cu disperare la mainile profesoarei. Cum rasturnau tacticos paginile catalagolui spre cea de-a treia. Apoi ridica ceremonios privirea spre partea de sus. Buzaianu. i Ridica ochii si ma striga. De atunci am inceput sa-i admir pe cei care stiu. Cei carora nimic cumplit nu li se poate intampla. Cei care se ridica din banca cu demnitate atunci cand destinul ii striga. Eu nu eram asa. Ma ridicam incet si ma uitam sfarsit. Mina omului gata de executie. Asta am invatat de atunci. Sa vreau sa fiu dintre aia care stiu ce-au de facut.

Si mai era ceva ce mi-a ramas. De cand faceam sport. Jucam baschet. Dupa ce terminam un meci, de zeci de ori imi venea in minte ce-ar fi trebuit sa fac acolo. Si acolo. Din chinul asta al mintii a iesit dorinta asta. De a juca meciul o singura data. Din lupta cu regretul. Sa joci meciul o singura data! Asa am invatat sa fiu. Sa stiu ce-am de facut. Si sa nu-mi dau ocazia de a-mi parea rau. Sa ma lupt cu perspectiva parerii de rau. Nu-i usor sa fii un om senin. 

Vorbeam joi in emisiune cu Ilie Nastase. Despre regrete. Daca ar fi facut vreodata altfel. Mi-a zis ca nu. Nu are regrete. Daca ar fi facut altfel, n-ar mai fi fost el. Da! Suntem facuti si din greseli. Stiu insa o treaba. Dupa fiecare greseala pe care o pricepeam ca importanta, ma uitam la ceas si-mi doream sa mai traiesc ora aia o data.

Azi inteleg ca se da ceasul cu o ora in urma.

Advertisements

Tagged:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Cu o ora in urma at Mindfields.

meta

%d bloggers like this: