Ziua când mi-am văzut prima oară fata

May 3, 2012 § Leave a comment

Acum 6 luni. Stăteam în maşină şi o aşteptam pe Dana să iasă din staţia de metrou. Vine unu în dreptul maşinii, îmi arată un telefon şi gesticulează. Dau geamul jos. Şi începe să vorbească. Dacă vreau un IPhone. Că mi-l dă ieftin. Că e nou. Că îi dau 10 milioane şi gata. Zic “bă, nu vreau”. Şi dau să mă uit după Dana. Ăsta continuă. Că mi-l dă cu 6 milioane. “Băi tată, nu vreau”. Dă sa plece, se întoarce. Zice “ia-l cu 3 milioane, ma!”. Şi mi-l aruncă în maşină. “Uită-te la el! Verifică-l”. Mă uit la ăsta. Mă uit la telefon. Şi deschid subiectul. “De unde l-ai luat mă?”. Zice un nume de oraş. “De acolo le furăm şi le vindem aici. Eu sunt dependent de poker. Aseară am dat o tabletă cu 2 milioane. Am jucat toţi banii şi-mi mai trebuie şi azi”. “Ia-l cu un milion frăţioare, că nu mai am timp”. “Nici eu”. I-l dau inapoi şi plec.

Venise Dana. Se urcă în maşină. Plângea. De emoţie. Îmi întinde un plic mare, de unde scoate nişte ecografii. Era fata mea pe ele. Era şi zâmbea. Oricum, ceva apropiat de zâmbet. Mă uitam cum face Dumnezeu oameni. Şi-mi vine în minte imbecilul ăla. Şi el a fost pe o ecografie. Şi spre el zâmbeau doi părinţi. Distanţa de la ceea ce-i propune Dumnezeu omului să fie şi ceea ce-şi propune omul să devină e uneori atât de mare, că logica nu poate s-o parcurgă.

Mă uitam la ecografia aia şi zâmbeam. De unde vine apucătura de a face copii? De unde vine raţiunea asta? Nu cumva pornirea asta e felul în care omul a fost făcut după asemănarea lui Dumnezeu? Nu cumva  e o urmă de Dumnezeu care ne face să vrem sa facem oameni? Sa vrem sa împărţim cu cineva. Bă, nu ştiu. Dar mă uitam la conturul acela de om. Aşa a lăsat Dumnezeu lumea. Zâmbind. La ciumpalacul cu IPhone am adus-o noi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Ziua când mi-am văzut prima oară fata at Mindfields.

meta

%d bloggers like this: