What u don’t know

March 26, 2012 § Leave a comment

What u don’t know  won’t hurt u. It will kill u. Zicea Woody Allen în Anything Else. Cam toată imbecilitatea în lume e insinuată în felul omului de a fi, pe neştiinţa lui.  Şi se construiesc tot felul de realităţi pe care omul le asumă entuziast întrebuinţându-se de câteva minime argumentaţii superficiale. Eşti capabil de orice, atâta vreme cât sunt elemente suficiente care să-ţi suspende relaţia cu conştiinţa. Con-ştiinţa. Ştiinţa lucrurilor pe care o ai tu împreună cu Dumnezeu.

Fiecare om vrea sa fie liber in viata, dar toti fug de consecintele libertatii lor. — Mircea Eliade

Una dintre cele mai spectaculoase manifestări ale devenirii imbecile a oamenilor e avortul. Capacitatea unei mame de a-şi omorâ copilul, pe care tot neştiinţa ei l-a făcut, e felul fabulos în care omul îşi concurează limitele cretinismului. Procedura se numeşte “întrerupere de sarcină”. Denumire ştiinţifică. Toată catastrofa e argumentată de o banalitate. Atât îi e suficient omului să-şi omoare copilul. Senzaţia că încă acesta nu există. El e şi nu prea e. Pentru că omul se raportează doar la ce vede. Procedeul struţului de a rezolva treaba. Din primul moment el este. Şi se dezvoltă. Pe principiul acesta putem trata şi un copil de o lună în comparaţie cu unul de 10 ani. Omul în felul lui superb de a fi ridicol poate fi convins cu puţină pricepere că nici la o lună copilul nu prea există. Asta cu avortul e o mare afacere a lumii. Iar lumea îşi merită toată devenirea imbecilă în care trăieşte. În care trăieşte în senzaţia că evoluează.

Dana a fost sâmbătă la um meeting împotriva avorturilor. A dat un interviu la o televiziune. A fost activă, mi-a plăcut de ea. Cu foarte mulţi ani în urmă, mama bunicii mele şi-a programat o “întrerupere de sarcină”. În seara înaintea “procedurii ştiinţifice” a visat-o pe Fecioara Maria. S-a dus şi în ultimul moment a coborât de pe masa unde urma să se efectueze ştiinţifica procedură. La câteva luni distanţă s-a născut bunica mea.  20 şi ceva de ani mai târziu mama. Şi după încă 20 şi ceva eu.

 

 

Advertisements

Tagged:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading What u don’t know at Mindfields.

meta

%d bloggers like this: