Home News Feed

March 21, 2012 § Leave a comment

Ca gest reflex deschid home page-ul facebook-ului. Şi năvălesc manifestările celor pe care virtual i-ai îngăduit în jur. Înveţi din treaba asta importanţa oamenilor pe care îi treci la prieteni. Facebook-ul ca reconfigurare a realităţii. Senzaţia că ai 1000 de prieteni e cea de balamuc. Nu-i cunosc pe toţi pe care i-am acceptat ca prieteni. Exact aşa e în viaţă. Produci confuz suprapunerea dintre cunoştinţe şi prieteni. Când devin cunoştinţele prieteni? În medie niciodată. Am aproape 600 pe facebook. Dezavantajul imediat pe care chestiunea îl determină e că involuntar neglijezi oamenii ale căror acţiuni au o relevanţă pentru tine.

Năvălesc pe news feed acţiunile oamenilor fără un rost definit în viaţa ta. Şi atunci e momentul în care socoteşti că trebuie să-ţi setezi viaţa virtuală un pic. Gest omolog celui din realitate. Să reglementezi un pic relaţiile cu cei pe care, uneori nefiresc, îi treci în schema prietenilor.

Şi ăsta e pasivul cu care vine în viaţa ta celebritatea. Mă uit la starurile ţării. Mii de prieteni. Intenţia de a le reglementa importanţa fiecăruia pe home page e în proximitatea nebuniei. Şi atunci se construieşte tentaţia revenirii la intimitate. La liniştea anonimatului. A vieţii duble. Îţi faci un fan page. Unde se întâmplă nebunia minţii. Şi-ţi mai faci un profil unde selectezi isteric prietenii. Scindarea vieţii produce întrebarea… care eşti tu? Şi reflex intervine răspunsul… “mai contează?!”.

Una dintre lecţiile frumoase ale celebrităţii e cea în urma căreia înveţi să te bucuri de anonimat. Şi corelativ ăsteia, facebook-ul, ca o reconfigurare a vieţii, ca viaţă în miniatură, te educă importanţa oamenilor pe care-i îngădui în jur. Îţi explică ce important e să fii printre ai tăi. Cred că un om e foarte bine reprezentat de pagina de news feed a profilului de facebook. Ca un stop cadru pe realitate, îi spune zilnic în primul rând lui ceva despre el. Ca o evaluare zilnică a ceea ce eşti sau urmează să devii… .

Advertisements

Tagged: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Home News Feed at Mindfields.

meta

%d bloggers like this: