Viaţa în incintă

February 16, 2012 § Leave a comment

Matthew McConaughey despre viaţa la Hollywood…  I love Hollywood, but if everyone is running around telling the stories, who’s living them?

Mă uitam la obiceiul de a fotografia. E cel mai cinic mod de a rata momentul. Dacă toţi îl fotografiază cine îl trăieşte? Fotografia opreşte timpul. Un gest artificial.  Pozele amintesc sau prezintă? Ţie îţi amintesc. Lor le prezintă. De ce punem poze pe facebook? Să nu fim ipocriţi. Facebookul e varianta noastră promoţională. E cât de bine ştim să ne vindem. E ce vrem să se creadă despre noi. E ce ni se pare important că am fi. Rezumatul. Nu mai pierde lumea timpul cercetând. Te explici tu în poze despre ce e vorba.  Anteriror parcurgând tot felul de programe de corecatare a realităţii. De revigorare a defectelor. De neacceptare a felului de a fi.

Uneori am senzaţia că se trăieşte doar ca să se poată fotografia ceva pentru facebook. Realitatea a devenit o anexă a virtualului. Un pretext. Corect, nici eu nu trăiesc altceva. Sunt şi suntem adaptaţi la chestiune. Lumea se desfăşoară în interiorul unei gândiri. Gândim în interiorul unei gândiri. Spunea asta un băiat, Michel Foucault. Filosof francez de felul lui. Gândim în interiorul unei gândiri. Suntem foarte liberi dar în cadrul incintei. Incinta în care trăim e virtuală.  Nu mâncăm mere. Mâncăm cu gust de mere. Lumea continuă să muşte din mărul cunoaşterii. Păcatele sunt repetitive.  Trăim aceleaşi greşeli. Dar le facem altfel. Că suntem liberi. Libertatea evoluează. Evoluează dinspre mişcarea omului spre mişcarea degetului. Trăim. Doar mişcăm din degete în faţa unui ecran. Nu e sufiecient? Lumea evoluează. Parcurge entuziast distanţa de la om la paralitic. Trăim? Evoluăm? Admir ideea vieţii de poveste. Viaţa devine abia acum o poveste. Ea în sine nemaipetrcându-se demult…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Viaţa în incintă at Mindfields.

meta

%d bloggers like this: