Cine suntem?

January 17, 2012 § 2 Comments

Doi pictori desenează privind spre acelaşi om. Ca-n filmul lui Woody Allen, Midnight in Paris,  când Picasso a desenat-o pe Adriana. A pictat-o aşa cum o vedea el. Cine decide cine suntem? Cine ne pictează cum suntem? Cine suntem de fapt? Suntem cum ne vedem noi în oglindă? Suntem cum ne desenează ceilalţi? Suntem cum ne desenăm noi? Suntem nişte caricaturi schiţate în grabă zilnic? Contează talentul celor care ne desenează în fiecare zi? Contează cine suntem sau cine ne desenează? Suntem zmângăleala din ochii celor care ne privesc cu dezinteres? Suntem capodopera din ochii celor care ne privesc cu dragoste? Devenim ce ne desenează ceilalţi? Suntem victime ale culorilor în care ceilalţi desenează lumea? Doi pictori desenează privind spre acelaşi om. Dintre cei 3, cine are dreptate? Unul, celălalt sau omul?

 

Advertisements

Tagged: , ,

§ 2 Responses to Cine suntem?

  • arabela grigorescu says:

    va multumesc personal pentru aceasta scriere!…profesorul meu de pictura privea lucrarile noastre si argumenta cu o certitudine a experientei sale de cadru didactic universitar…”realitatea e una singura…(aegumenta el),insa fiecare o reda asa cum o vede cu ochii sufletului sau…unii ingana realitatea si o redau asa cum se prezinta ea…altii se napustesc si se rastesc spre ea,transformand-o…si astea datorate propriei firi a fiecaruia…”.personal simt ca fiecare e unic in felul sau si suntem ceea ce simtim noi insine…insa cine are dreptate in trilogia de mai sus…?!!!…cred ca fiecare dintre ei…

  • Radu Buzaianu says:

    Eu cred că suntem ceea ce a desenat Dumnezeu în fiecare. Reuşim în viaţă în măsura în care putem să îl înţelegem pe acest Pictor, ce a vrut să picteze cu noi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Cine suntem? at Mindfields.

meta

%d bloggers like this: