Interviul cu Radu Mazăre ( 2 )

August 23, 2011 § Leave a comment

Despre femei

Ce-ti lipseste?

Personal nimic. Şi-i mulţumesc lui Dumnezeu.

Păi tu crezi în Dumnezeu?

Cred. Ajut oamenii când pot. Şi mai ales, nu fac rău niciodată. Pentru că eu cred că astea se întorc. Şi am exemple pe care nu ţi le dau.

Unii oameni ar putea să considere că Dumnezeu e nedrept. Adică faţă de ce ai tu, viaţa lor e o nedreptate.

Asta e invidie. E altceva. Şi eu am oameni care trăiesc la un nivel superior mie. Nu fac aşa.

Păi Dumnezeu zice că trebuie să-ţi faci o familie.

Nu sunt religios. Cred şi acţionez prin a face bine şi a nu face rău. Cred că oamenii trebuie să facă aşa cum consideră ca să fie fericiţi. Dacă eu cred că a sta cu o femeie în fiecare zi îmi distruge relaţia pe care aş putea s-o am cu ea?

Alegi să trăieşti cu toate femeile pentru că poţi. Aşa gândeşti?

Nu. De la fiecare femeie iau câte ceva.

Pe principiul de ce să aleg între două ce una fac.

Nu. Pe principiul decât să am una de 40, mai bine două de 20.

Dintre toate femeile cu care ai avut relaţii, a fost una mai importantă decât celălalte?

De ce-mi pui tu întrebări d-astea? Fiecare e mai importantă ca cealaltă. De ce pui tu întrebări d-astea unui golan? Vrei să-mi strici apele…

Te mai şi plictiseşti să fii fericit? Te mai şi plictiseşti de toate pe care le ai în jurul tău?

Îţi place o mâncare. Dacă o mănci întruna te plictiseşti. E ca şi femeia. Îţi place mult, când o vezi dimineaţa, la prânz şi seara pe aceeaşi, te plictiseşti.

N-a apărut femeia de care să nu te plictiseşti.

Trebuie să ştii să gestionezi relaţiile. Sunt alţii care sunt ei gestionaţi de relaţii. Eu nu sunt genul de bărbat căruia să-i ordoneze viaţa o femeie. Nu fac ele ordine în viaţa mea.

Le-ai numărat câte au fost?

Nu fac competiţie. Nu fac de dragul publicităţii.

Dar s-or fi strâns 1000?

Nu am un bilanţ. Înainte de interviu ţi se pare că trei ore am stat pe mare ca să dau exemplu? Am şi uitat de voi. O fac pentru mine.

Despre femei şi maşini

Câte maşini mai ai?

Nu mai îmi cumpăr. M-am săturat de câte fiare am. Cu maşinile mă port la fel ca şi cu fetele. De la fiecare iau câte ceva. Acum sunt cu Vilis-ul ăsta vechi. E decapotabil, e bun pentru zmeu, mă îmbrac în consecinţă. Am de mers în altă parte, iau fie Jaguarul, fie Morganul. În orice caz, le plimb. Şi maşinile trebuiesc plimbate ca şi femeile. Dacă o uiţi în garaj un an de zile, după aia nu mai porneşte. Te uită şi ea.

Care te-a bucurat mai tare dintre toate maşinile pe care le ai? Te întreb cum te-am întrebat despre femei.

Când o cumperi te bucură cel mai mult. Nu una în mod special, ci toate la început. Nu se întâmplă aşa în viaţă. Femeia nu te bucură la început? Dacă stai numai cu ea şi numai cu ea, te plictiseşti. Dacă ai mai multe le roteşti. Ţi se face iar dor.

Comparaţia asta permanentă în care intri s-ar putea să enerveze cititoarele.

Hai să-ţi zic ce am citit eu. E un studiu care spune că-n America una dintre problemele mari e lipsa libidoului la bărbaţi. Eu cred şi-ţi spun serios. Mie nu-mi plac femeile care vor să intre în rol de bărbaţi. Sunt de modă veche. Bărbatul trebuie să se ocupe de ceva, femeia de altceva. Dacă am o femeie bărbat lângă mine nici nu-mi mai vine să mă culc cu ea. Femeile de carieră devin neîmplinite sentimental.

Păi şi tu poţi fi înţeles aşa, ca fiind neîmplinit sentimental.

De ce? Că nu m-am însurat?

Că nu te-ai oprit la niciuna. Sau că n-ai găsit-o pe aia.

Ai observat că toţi bărbaţii puternici, care au reuşit în afaceri şi-au lăsat nevestele? Şi-au luat altele mai tinere. Ele ar trebui să se gândească bine la lucrul acesta.

Nu crezi deci în capacitatea de a alege bine o dată.

În primul rând cred că e esenţial să fie o diferenţă de vârstă. Femeia se maturizează mult mai repede. Dar bărbatul rezistă tânăr mai multă vreme. Se ofileşte mai târziu, dar moare mai repede ca ea.

Despre final

Şi cum îţi propui să îmbătrâneşti?

Pe barcă vreau să îmbătrânesc. Călătorind. Când bate vântul să stau într-un port. Să mă dau cu zmeul. Mai bătrâneşte aşa. Să nu mai sar. Să mai vin şi-n România vara. Mie-mi place unde e cald. Frigul îmi creează disconfort. În jurul lumii. În locuri cât mai sălbatice. Am murit de plăcere în Papua Noua Guinee. Ăia n-au nici curent. Trăiesc pescuind peştele cu suliţa. Iar locurile sunt senzaţional de frumoase. Sunt ca în Avatar.

Ce film ţi-a plăcut Radule? Fiecare om are un film al lui după care construieşte în viaţă. Ţie care ţi-a plăcut?

N-am. Mai degrabă mă întrebi despre cărţi.

Te întreb.

Zorba Grecul, a lui Kazantzakis. Şi mi-a mai plăcut “Jocul cu mărgele de sticlă” a lui Suntex Peris. Filme? Mi-au plăcut, dar nu prea mă uit. Am o viaţă atât de complicată şi intensă că n-am timp. Sunt şi proaste.

De ce ţi-a plăcut Zorba?

Sunt multe lucruri de înţelepciune. Zorba primeşte o scrisoare de la un văr. Supărat că nepoata lui a fost prinsă cu unul. Că a rămas însărcinată şi că i-a făcut de ruşine în tot satul. Zorba trage o concluzie: femeia…o curvă. Apoi primeşte altă scrisoare. Că s-a însurat nepoata cu ăla. Şi mai trage o concluzie: bărbaţii… nişte proşti. Iar povestea de sfârşit când i se dărâmă şandramaua e epocală.

Spre final, până acum ţi-a cam ieşit viaţa.

Un om poate spune că e mulţumit de cum a trăit şi implicit că a trăit fericit, dacă întrebat fiind dacă ar schimba ceva în viaţa lui în cazul în care ar lua-o de la capăt, poate răspunde că ar face totul la fel. Dacă ai da timpul înapoi şi m-ai pune acum la 20 de ani iar, eu aş lua-o pe aceleaşi drumuri.

Şi eşti convins că ţi-ar ieşi din nou…

Nu asta e important. Nu ştiu dacă mi-ar ieşi din nou.

Ultima mea întrebare. Dintre toate momentele pe care le-ai trăit până acum, alege unul singur, primul care-ţi vine în minte şi pe care ai vrea să-l retrăieşti.

M-am simţit liber, când am fost toamna trecută în Papua, am plecat din barca pe care era eram. Am înotat un kilometru până pe o insulă care era cât terasele astea două. În mijloc avea un guguloi de junglă şi în jur un nisip alb. M-am întins pe nisipul ăla alb. Eram singur. Mi se părea că sunt în Paradis.

Păi şi în Paradis tot singur o să fii?

Nu. O să fiu înconjurat de multe gagici.Care or să fie prietene între ele, nu ca acum.

Advertisements

Tagged:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Interviul cu Radu Mazăre ( 2 ) at Mindfields.

meta

%d bloggers like this: