Too fast… too furious !!

June 23, 2011 § 1 Comment

Am fost să văd filmul ăsta. Îmi place Vin Diesel. Ca idee. Filmul debutează imbecil. Apare numele tradus. Cică “Iute şi furios în viteza a 5-a”. E ceva perfect ridicol în traducerile astea. Da stau şi mă gânesc, dacă au tradus numele filmului, de ce nu traduc şi personajele. Lui Dominic Torreto să-i zică George. Să traducem tot. Începe filmul. Cu mici glumiţe… pe aici pe colo. Bă izbucneşte lumea în râs. Stăteam şi mă gândeam, ăştia or crede despre mine că n-am prins poanta. Era o disprorţie constantă şi imensă între poante şi reacţii. Eu cred că proştii vor să le fie tuturor clar că nu sunt. Şi atunci râd isteric, în sensul că au înţeles poanta. Mă întorc spre film. Tot felul de necazuri. Trebuia George să-l salveze pe unu. Băi nu ştiu cum naiba, dar a aşteptat până în ultima secundă. Nu s-a plictisit nimeni de clişeul rezolvării de ultim moment?! Se încăieră apoi.  10 contra 1. Dar vin pe rând. Clişeu penibil.Dar cred în răbufnirea de orgoliu. Eu m-aş enerva. Pornesc în ideea de rol stupid. Sunt ăla care primeşte doi pumni şi cade ca prostul. OK. Dar la faţa locului, în timpul acţiunii, bă m-aş enerva. Era la mineriade, Cornel Pumnea. Sunt admiratorul lui, de când mi s-a povestit despre el. L-au bătut minerii sau ceva. Şi povestea: “Au sărit pe mine 10. M-au lovit cu picioarele. Cu pumnii. M-au bătut. Am dat şi eu…”. Superb. Şi mai o chestie.

Eu vreau să discut cu regizorii. Ăştia sunt tocilarii care stăteau în clasă. Nu s-au bătut niciodată. Am dat şi am luat pumni. Îţi curge sânge. Îţi sparge buza. Îţi iese pe nas. Îţi umflă un ochii. Bă ăştia se băteau de 5 minute. N-aveau nimic. Să zicem că sunt buni încasatori. Dar la gloanţe n-au nicio scuză. Trag ăştia într-o disperare spre ei. Bă numai pe lângă. Nici să vrei să nu-l nimereşti şi tot îl nimereşti. Un pic de realism. Un pic de profesionalism. În fine. L-au omorât pe unu. Băi frate, alt clişeu. Ăla până nu spune ultimele cuvinte emoţionante nu poate să moară. Nu se moare aiurea. Se moare mişto. Şi peste toate trec. Dar există un blocaj logic insurmontabil. Când mor 100 de oameni ca să salveze 5. Când  tot filmul e construit pe ideea că n-au fost ei ăia care au omorât 2 poliţişti. Adică nişte tipi morali. Ok. Dar până la final nenorocesc în timpul urmăririi cel puţin 20.  Facem şi noi un film calumea, sau e bătaie de joc?

Advertisements

Tagged:

§ One Response to Too fast… too furious !!

  • Paul Andrei says:

    Mda…si mie imi tot zicea una ca vrea sa vada Fast and Furious 5 si eu tot ma miram “cum sa vrei sa mergi la asa ceva?”, eu am rezistat si nu m-am dus, observ ca am facut bine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Too fast… too furious !! at Mindfields.

meta

%d bloggers like this: