What is happiness? ( 2 )

June 21, 2011 § Leave a comment

Îmi explica unul dintre oamenii mei importanţi. Shakespeare e considerat cel mai mare scriitor al literaturii universale. A scris 37 de piese de teatru. Dintre toate, lumea a reţinut 2. Dintre cele 2, în mare se mai ştie o singură replică. “A fi sau a nu fi”. Cam asta e importanţă scenei respective. Imensă replică, dacă din cel mai mare scriitor atât s-a reţinut în mare. Citeam într-o carte a unui jurnalist de la “New York Times”. Îl cheamă Dave Ramsey.

“Publicitatea deşănţată de care s-a lăsat păcălită America a dus la situaţia în care cumpărăm lucruri de care nu avem nevoie, cu bani pe care nu-i avem, ca să impresionăm oameni care nu ne plac”.

Lumea e moblizată de verbul “a avea”. Şi isteric dezinteresată de “a fi”, în sensul în care se întreabă Hamlet cu craniul în mână. Se trăieşte într-un tip de ruptură a logicii. Spun asta privind şi în jur. Nu doar deaprte. E un tip de faliment al logicii. Să cumperi doar ca să ai. Să ai doar ca să se vadă. Să se vadă, doar ceea ce ai. Dar să te preocupi mai mult de ceea ce nu ai, decât de ceea ce ai. Să vrei să ai şi nu să fii. Să vrei să fii, doar ca să ai. Să vrei să ai, doar ca să fii. Şi să nu poţi să fii, fără ca să ai.  După părerea mea, înseamnă a trăi tâmp.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading What is happiness? ( 2 ) at Mindfields.

meta

%d bloggers like this: