Vineri… nunta secolului

May 2, 2011 § Leave a comment

Toată lumea e la nuntă văd. În redacţie, în jurul meu, toate televizoarele povestesc euforic high fidelity. În studioul TV de aici se comentează. În jurul meu se dezlănţuie constatările. Uite-l pe ăla! Uite-o pe cutare! E plin de ăla şi cutare. ”Prinţul e chel”. ”A scris cineva că a ajuns mireasa?”. “Hai, mă, că e frumoasă!”. E o inflaţie de constatări. “Uite-i!”. Peste tot se transmite isteric aceeaşi treabă. Comentatorii se exprimă mult exclamativ. Televiziunile sunt prăbuşite în extaz. Moderatorii sunt proptiţi între euforie şi isterie. Văd că şi televiziunile de sport sunt axate pe eveniment. Analizează.

E plin de invitaţi şi studiouri. E un asediu de trimişi la faţa locului. Aseară erau moderatori în tricouri cu William. Azi lumea e încremenită şi trimisă la faţa locului. Şi-n faţa acestei realităţi, te întrebi de ce. Nunta secolului? De ce? La Michael Jackson pricepeai de ce urmăreşti înmormântarea secolului. Mortul secolului. OK. Băi, dar William de ce e ginerele secolului? N-a interesat pe nimeni anul trecut. Trei sferturi din ţară nu ştiau cine e. Numărul revistei OK! cu el pe copertă a vândut la fel de mult ca cel cu Mariah Carey. Nu cred că lumea e atât de interesată de eveniment. Mass media e mult mai interesată decât lumea. Dar în faţa asediului te predai în concluzia că da, bă, e decisivă nunta asta! L-au arestat pe Vântu. Moderatorii sunt în transă. Cine e Vântu? Important e prinţul Marii Britanii. Şi e corect. Ţara întreagă e arestată de nunta secolului. De ce? Cel mai important film de Oscar al anului a fost “Discursul Regelui”. Construia coerent ideea nevoii unei voci care să lămurească treaba. Interesantă sincronicitatea, nu? Prea multă atenţie investită de Planetă într-un om. Nunta secolului?! OK!

P.S. Numai cine n-a văzut-o pe Monica Tatoiu cu o teribilă pălărie pe la trei, pe Realitatea TV, a mai putut rămâne un om serios.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Vineri… nunta secolului at Mindfields.

meta

%d bloggers like this: