what is happiness to you…

August 10, 2010 § 2 Comments

Cea mai importantă confuzie e cea dintre scopuri şi mijloace. O mare parte a imbecilităţii umane e defapt confuzia dintre astea 2. Merg 3 zile la mare. Două dintre ele vorbesc despre drumul până acolo şi una despre drumul pe care o iau la întoarcere. Când vorbeşti mai mult despre maşină decât despre tine eşti într-o dramă.  Inversarea dintre mijloc şi scop, e principala formă a ridicolului din jur. Starea de fericire e miza. Atunci cum reuşeşti să iei decizia s-o sacrifici pentru bani?! Oameni care obosesc câştigând financiar suficient de mult încât cheltuitul să fie într-o stare de inerţie. Nu mi se pare deloc complicată viaţa. O complică incapacitatea omului de a fi firesc. Banii sunt mijlocul prin care îţi construieşti o stare de bine. Şi cred sincer că în lumea asta există oameni care-şi construiesc fericirea fără. Nu văd o dramă în nevoia de bani pentru a fi fericit. Drama o văd în sacrificarea fericirii pentru ei.

Ce rost are să te dai jos dintr-o maşină scumpă, dacă în schimbul gestului ţi-ai mizat demnitatea?! Aroganţa care însoţeşte mersul Monicăi Columbeanu e atât de greu de înţeles încât nici nu mă apuc să încerc. E nevoie de multă josnicie pentru ca public să explici că-l iubeşti pe Irinel. Atunci cum  poţi fi şi arogantă simultan, fără ca între timp să nu ajungi şi ridicolă?! Cred că scopul scuză mijloacele, dar dacă astea îl compromit ?! Victoria are o legătură şi cu drumul şi cu pierderile pe care le asumi. Pentru că în final victoria trebuie trăită cu zâmbetul pe buze, nu cu încruntarea cu care fugi de dispreţul de sine pe care îţi e tot mai greu să-l negociezi. Cei aşa de greu de înţeles că nu victoria e cea care contează, ci bucuria pe care o porţi în drum spre ea? Şi asta e întrebarea. Cea mai grea întrebare. What is happiness to you?

Advertisements

Tagged:

§ 2 Responses to what is happiness to you…

  • ultimulunicorn says:

    si iar imi vine in minte “Vanilla Sky”… si ma gandesc ca e o greseala sa-i facem pe altii raspunzatori de fericirea noastra, copiii, iubitul… ca de fapt fericirea ar trebui sa fie in noi. nu in fiintele sau lucrurile din afara noastra.

    eu ar trebui sa invat de la fratele meu care mi-a spus o data ca pentru el fericirea inseamna sa-i ajute pe altii. si oricine altcineva mi-ar fi spus asta cu exceptia lui, ar fi primit o privire sceptica si o ridicare de spranceana gen:”haide baaa… ma lasi?!?” dar pe frati-miu il cred pentru ca vad sclipirea din ochii lui cand il solicita careva si cand isi ofera ajutorul neconditionat! Cred ca el e un om fericit. Io abia invat teoria…

  • tzzumbi says:

    cred ca fericirea e generata de sentimentul unei satisfactii ce vine in urma manifestarii dragostei din sufletul fiecaruia. cred ca o fata incruntata care va intalni la coltul strazii numita TIMP un suflet care-i va cersi o farama de dragoste si fata de care fata incruntata se va milostivi, cred ca astfel va gusta o farama de fericire. S-apoi daca fericirea e data de Dumnezeu cum altfel se poate explica ea decat prin “Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau, cu tot sufletul tau, cu toata inima ta si cu tot cugetul tau. Aceasta este marea si intaia porunca. lar a doua, la fel ca aceasta: Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti. In aceste doua porunci se cuprind toata Legea si Proorocii.” (Matei 22,37-40)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading what is happiness to you… at Mindfields.

meta

%d bloggers like this: