my favourite theory

August 2, 2010 § 3 Comments

Am certitudinea că există în viaţa fiecăruia un minim şi un maxim. Adică mai bun de atâta nu se poate să fie. Sau mai prost de atât nu poate ajunge. Cred că fiecare zi se contabilizează în exerciţiul acesta. Cred că pot oferii lumii ăsteia mai multe tipuri de Radu Buzăianu. Şi poate că ăsta e unul dintre lucrurile importante pe care le ai de învăţat. Să te alcătuieşti constant în cea mai bună versiune a ta. Oamenii cu care te înconjori sunt parte din acest exerciţiu. Am fost atent şi selectiv. Ei te poartă într-o parte sau în alta. Pentru că eşti o consecinţă a tot ce este în jur. Iar tot ce este în jur, de la un timp, începe să fie consecinţa alegerilor bune sau proaste pe care le produci. Pentru că aşa cum zice şi Dumnezeu şi după mulţi ani, Penelope Cruz într-un film, fiecare secundă e o nouă şansă pe care o ai la a schimba totul. În fiecare secundă te apropii sau te depărtezi de cea mai bună versiune a ta.  Pentru că asta e nefericirea. Senzaţia că ar fi trebuit să faci altfel. Senzaţia că fi putut fi altfel. Pentru că atunci când eşti departe de tine, viaţa îşi continuă consecvenţa. Te distribuie în poveşti care nu-ţi aparţin. Pe care nu le înţelegi. Şi aşa spusă teoria are o singură fisură. Aceea că, în primul rând, tu nu lumii trebuie să-i oferi cea mai bună verisune a ta. Asta e ceea ce-ţi datorezi.  Pentru ca spre final, a reuşi sau a nu reuşi asta, e distanţa de la “împăcat” la “păcat!”.

Advertisements

Tagged:

§ 3 Responses to my favourite theory

  • f. tare! si e f tare si citatul ala din Vanilla Sky… si io l-am retinut. din pacate nu ma pricep sa-l aplic cum ar trebui. Asta pt ca in primul rand sunt frustrata de ideea ca exista “ar trebui” – adica cine imi zice mie cum ar trebui sa fie viata mea? daca e asa cum e, inseamna ca la un nivel constient sau mai putin constient – eu am ales-o, si deci ma identific cu ea.

    am ceva issue-uri nerezolvate 😛 se simte nu?
    o sa mai vin sa bat campii pe la tine.

  • dana says:

    iar intre ‘pacat’ si ‘impacat’ ce exista? E greu sa iti constientizezi extremele,dar nu imposibil. E intelept tot ce ai scris.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading my favourite theory at Mindfields.

meta

%d bloggers like this: