Madălina Manole… Vaya con Dios!

July 15, 2010 § 5 Comments

E un tip de obişnuinţă pe care vedetele îl întreţin. E dincolo de o dramă a ştirilor de la ora 5. Sunt persoane pe care le ştii undeva şi care într-un fel fac parte din obişnuinţele tale. De aici intenţiile isterice ale presei de-a afla detalii. Din faptul că marea parte a lumii trăieşte vieţile celor de la televizor. Îi investim constant cu senzaţia noastră despre fericirea lor. Privim cu invidie spre vieţile construite din succesul pe care ţi-l aduce celebritatea. De Mădălina Manole ştiu cam de când m-am născut.

E complicat să nu-ţi placă muzica ei şi să nu le porţi oamenilor ăstora o recunoştinţă. Astea sunt momentele în care ipocrizia umană nu mai poate fi personală. O găseşti exteriorizată isteric. Spontan toţi devin fani Mădălina Manole. Dacă te apuci să-i întrebi despre ultima melodie a ei, băi unu nu încropeşte un răspuns. Ironia sorţii e că toţi explică ce mare pierdere e pentru ei. Apoi apar cei din generaţia Mădălinei. Încep discursul cu adevăratele valori. Băi şi nu-l mai termină. Mădălina a făcut parte din generaţia Luminiţei Anghel şi a Loredanei. N-a ţinut pasul cu vremurile. Nu asta e drama. Drama e tânguiala celor care nu contează azi, dar care trebuie respectaţi pentru că au contat atunci. Şi sunt exasperante discursurile care înconjoară momente nefericite de tipul ăsta. Ca să aibă rost ce zici, discursul trebuie să fie proporţional evenimentului. “A fost o mare artistă”. Luăm în discuţie şi varianta că n-ar fi fost?!? Nu? Atunci vorbeşti într-o exersare a maxilarului? Inna a câştigat sâmbătă la premiile industriei muzicale româneşti cinci premii. Probabil le merită. Dar ceea ce e cazul să recunoaştem e că generaţia noastră produce o muzică momentană. Generaţia Mădălinei Manole e cam ultima care a cântat o muzică pe care o vor asculta zâmbind cei care vor urma.

Advertisements

§ 5 Responses to Madălina Manole… Vaya con Dios!

 • nana says:

  Cred ca ceea ce apartine publicului, din viata ei, sunt cantecele… deoarece atât poate pătrunde publicul în viaţa unui artist. Că doar niciunul nu îşi invită spectatorii acasă, în vizita. Restul este personal, ca si pacatul. Dar, dupa cum stii, mereu se găseşte câte unul, mai mort decât mortul însuşi …
  Cauza morţii … sistemul medical nesimţit şi odios, care după o încercare de suicid, nu pune pacientul sub strictă supraveghere medicală, având în vedere că numai un deranjament major psihic, o depresie severă, poate îndemna la un asemnea gest.
  Sinuciderea nu poate avea decât o cauză, şi aceea nu este refuzul caselor de discuri de a scoate albumul şi nici al radiourilor de a promova piese, cum în mod imbecil susţin chiar unii de zic că i-au fost apropiaţi. Cât de apropiaţi i-or fi fost!? După cum vor să-şi rezolve, cu acest prilej, nişte probleme personale, nu prea!
  Asta este … marele circ!

 • Ionut says:

  Eu refuz pista cu nepromovarea muzicii ei. Am colegi care o invitau la emisiuni la tv si refuza. Madalina facea audienta si ar fi putut fi in mainstream. Ca nu a fost promovata pe radio, tine de muzica pe care ea o canta. Ea si-a asumat decizia de a-si pastra stilul pe care l-a avut inca din anii 80. Un exemplu sunt Luminita Anghel si Loredana. Ele s-au reinventat, s-au modernizat, s-au adaptat pietei muzicale. Mi se pare o prostie sa generalizezi ca pentru a fi celebru in Romania, trebuie sa-ti arati chilotii. Luminita a dovedit-o. Iar muzica ei se asculta zilnic la multe radiouri. Chiar si Monica Anghel a avut unele incercari. Nu e simplu. Dar se poate. Plus ca astazi exista si internetul. Sunt sute de trupe, cel putin in afara, care asa au devenit celebre.

 • arabela says:

  Usor de criticat ,usor de comentat si usor a fi viteaz dupa razboi si lup moralist pentru altii. ideea este ca nu schimbam cu nimic situatia in sine si pe Madalina nimic nu o mai aduce inapoi…Tardiv totul si fara iesire iar viata e diferita pentru fiecare…nu poti compara si nici generaliza. dar poti in viata sa daruiesti iar Madalina nu a avut daruire si sprijin ca sa poata fi ceea ce unii o numesc reinventare! Ce sprijin a avut Michael Jackson cu toata grandioasa lui reinventare si monstruosul talent…??? Va intreb oare nu a fost vorba tot de cei din jurul lui…?????? Si animalele se sprijina intre ele in lupta pentru supravietuire, iar atunci cind nu mai sunt sprijiniti, sunt linsati de hiene si sortiti pieirii…Dumnezeu sa-i dea liniste si iertare Madalinei ca noi nu am stiut sa-i dam mare lucru…

 • Radu Buzaianu says:

  nu sunt convins că-i suntem chiar datori. toţi ceic are i-au simpatizat muzica au aplaudat şi au plătit la concerte. poate nu e bine să idolatrizăm

 • arabela says:

  cred ca trebuie sa mentionam ca cei de la care astepta cel mai mult a o idolatriza era familia si cei apropiati ei. cel mai mult conteaza in viata unui om, implinirea sufleteasca in care cei dragi sunt indeajuns multumiti de tine. in spatele cortinei nu stie decit artistul ce se intimpla iar fanii iubesc ceea ce li se daruie pe scena si atit.putini sunt cei ce-l stiu indeaproape pe artist si tot putini sunt cei ce-l inteleg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Madălina Manole… Vaya con Dios! at Mindfields.

meta

%d bloggers like this: