Stars are blind

March 31, 2010 § 2 Comments

Eram într-o emisiune a Taniei Budi. Lângă mine managerul formaţiei Mandinga, cu ochii daţi peste cap: “În România nu sunt vedete”. Ridicolul vine din faptul că toţi care spun asta au senzaţia că exprimă ceva inedit şi aproape inteligent. E banalitatea tipică. I-am explicat că e foarte probabil să aibă o vedetă în bloc. Vedeta e o persoană extrem de cunoscută într-un spaţiu. Vedeta blocului. Vedeta echipei. Vedeta filmului. Vedeta familiei. Băi vin ăştia îşi dau ochii peste cap. N-avem vedete. Problema nu e că nu sunt. Problema e că-s prea multe.

O luăm cu începutul. Nenorocirea la tv derivă din faptul că-s prea multe posturi. Nenorocirea ulterioară ăsteia e că-s prea multe emisiuni. Astea au nevoie de prea mulţi invitaţi. Bă îl chemăm azi pe Bittman. Încep cu vedete cu apariţie şi discurs decent. Ăstora sunându-le telefonul întruna, cu invitaţii la emisiuni la un moment dat încep să refuze. Ei refuză, da emisiunea trebuie să se întâmple. Atunci sunt inventate personaje. Naomi, Nikita, Sexi Cutare. Astea sunt vedete maxim pe scara blocului. Succesul lor e succesul clovnului de la circ. Disponibilitatea de a se face de râs public e cea care-i face p-ăştia să fie invitaţi şi pe cei cu invitaţia să-şi ia la finalul lunii banii. Asta propune un nou tip de umor. Râzi de cineva, nu mai râzi cu cineva. Mai departe. Dacă azi o ai invitată pe canapeaua emisiunii pe Nikita, mâine Bittman te refuză. Nu poate sta a doua zi în ipostaza în care a stat ieri aia. Aşa eşti obligat să continui cu Naomi. Şi de aici începe drama. Că ăştia au apărut pe tv ca oameni de care să râzi. Prin repetiţie televiziunile au uitat care-i treaba cu ei. Şi ţi-i vând în promouri ca vedete. Văd că sub faţa lui Dârţă pe ecran stă titlul “drama unei vedete”. Drama există, vedeta nu e. Asta ca s-o lămurim.

§ 2 Responses to Stars are blind

  • nana says:

    Drama exista, in general, dar in ceea ce-l priveste pe Dartza, ce drama este, in afara de aceea de a-l chema astfel? Am inteles ca e drama de a nu mai avea bani, masini, menajere…Pai nu! Drama este ca le-a avut …Ce-a facut asta ca sa le aiba? Dar ce-a facut ca sa le si pastreze!?

  • Annya says:

    Buna Radu 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Stars are blind at Mindfields.

meta

%d bloggers like this: