Nenorocirile zilei de 1 Martie

March 1, 2010 § 2 Comments

Ce e circul ăsta? Domne… tradiţie. Penibil nu e să ai un obicei prost. Penibil e să insişti cu el. Mese înfipte în noriul din Bucureşti, în jurul cărora se înghesuie isteric, ridicol şi inutil, numărul maxm de persoane care să aibă acces simultan la mărţişoarele înşirate.  Aşa arată primăvara ?! Asta e tradiţie? Mărţişorul promovează o formă absurdă de ipocrizie. Te duci masculin şi sensibil cu o broască cu şnur s-o oferi uneia. Ea o ia, se uită şi invariabil exclamă ipocrit: “vaaai ce draguţ!”. Plus că, senzaţia mea e că de 1 martie se practică trafic cu mărţişoare. După ce cade în exclamaţie, se ridică şi-l dă mai departe. Cea care-l primeşte la a doua mână, se uită sensibil spre broască şi se bucură şi ea ridicol. Apoi există un tip de obligativitate bizară pe care o porţi cu tine de 1 martie. Unde te întorci vezi o femeie nemulţumită, bombănind intrinsec că un mărţişor n-ai putut să-i iei. Dacă decizi să onorezi aşteptările, ajungi în balamuc. Nu poţi să dai mărţişorul şi să fugi. Bă trebuie să şi găseşti o glumiţă, alta de fiecare dată. Asta face din prima zi de primăvară o catastrofă. Aşa se întâmplă când noi, bărbaţii, lăsăm ceva pe mâna femeilor. Ajungem înghesuiţi lângă o măsuţă, să cumpărăm fluturaşi cu şnuruleţ. Deci… ce e de făcut?

Advertisements

§ 2 Responses to Nenorocirile zilei de 1 Martie

 • roxana says:

  eu chiar m-am bucurat de primul martisor primit, pentru ca nu aveam
  la al 2-lea, care a fost insotit si de o floare, nu am simtit aceeasi bucurie
  ma rog, nici la floare
  deci.. ar fi bine parerea mea sa intrebati fata: “ai primit martisor?” daca da, nu ii mai dati, daca nu, sa fiti convinsi ca se va bucura 🙂

 • nana says:

  In timp ce citeam ceea ce ai postat, m-ai sunat sa cobor … sper ca iti amintesti pentru ce … O sa zici ca era o obligatie. Ma rog, eu sunt multumita, chiar si in atari conditii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Nenorocirile zilei de 1 Martie at Mindfields.

meta

%d bloggers like this: