Momente şi Schiţe

February 25, 2010 § 1 Comment

  • Preşedintele a simţit nevoia să-şi spună punctul de vedere. “La 99% dintre români la plac manelele”. Aşa s-a gândit el să formuleze. Pare tipologia omului care nu se poate exprima. Pare omul care trebuie să tacă inteligent. Sau să tacă în general. E tipologia omului spre care priveşti cu disperare. Nu înţelegi cum poate să nu aibă nici o altă calitate, în afara celei de preşedinte.
  • Prietenul meu,  comentator de meciuri de fotbal,  era la calculator. Ca om. “Ia zi…”, îl abordează cineva. El îşi propune să fie simpatic. “Ia noapte…”. Şi aici ar fi de discutat. Celălalt îl întreabă “cum adică?”. Într-adevăr n-a mai ştiut să continue, demonstrându-şi limitele. Aici şi-a atins nivelul de incompetenţă.
  • Cele mai mişto replici le deţin dimineaţa când beau cafeaua. Cel care ne-o serveşte, azi îmi explica cum vrea să-şi dea demisia, din cauza fumului de ţigară. Pe principiul “murim aici ! “. Atunci m-am gândit, problema nu e că murim. Problema e că murim prost. Asta după ce, cu o zi înainte, comunicam idei în stânga şi dreapta, când ce mă trezesc că zic : la oamenii buni şi boii trag. Păi nu despre asta e vorba?
  • Băi mie îmi place “Sacrifice”, de la Eltho John, da’ el sfârşeşte în a fi un individ stupid. Probabil de la un nivel al succesului începi să-ţi odihneşti creierul care a trudit să te ducă acolo. “Iisus era un homosexual inteligent”. Asta a hotărât el să declare într-un interviu. Înţeleg inabiliatea omului de a fi religios. Nu există Dumnezeu. Eşti tu şi prostia ta. Înţeleg asta. Pierd şirul când spui că există, dar nu există. Asta a transmis ăsta în interviu. Dacă accepţi că ar fi existat, atunci accepţi că a existat aşa cum a făcut-o. Mai grav decât să ajungi neinteresant e să-ţi propui să fii. Îmi plac oamenii interesanţi. Nu cei care se străduiesc să fie.
  • Nu ştiu cu Valentine’s Day, da dacă vrei o sărbătoare impusă cu forţa… asta cu Dragobetele e . Suntem un popor atât de ridicol în intenţii stângace de a părea interesat de el, încât imaginea tricolorului de 1 decembrie, spânzurat pe autobuze care abia trag de ele prin ploaie, e expresivă. Băi, să n-aud de Dragobete. Să sărbătorească Băsescu împreună cu poporul lui de manelişti.
Advertisements

Tagged: ,

§ One Response to Momente şi Schiţe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Momente şi Schiţe at Mindfields.

meta

%d bloggers like this: