Veşnicul final manelist

January 5, 2010 § 1 Comment

Dan Negru de 2 ani încoace trăieşte entuziasmul învingătorului ridicol. Anul trecut, explica la Observator că revelionul este un Champions League al televiziunii. Şi că îl câştigase a doua oară la rând. Aceeaşi manelişti apar şi la Pro Tv. La el fac rating mai mare. Concluzia celebră e că publicul Antenei  e mai manelist ca cel al Pro-ului. Drama nu e să câştigi aşa. E doar penibil. Drama e să te şi lauzi. E dramatic până la performanţă. Eu sunt de părere că nu e uşor să-ţi asumi o victorie de tipul ăsta. D-aia sunt de acord că Dan Negru, de revelion, e un performer. Anul ăsta ţiganul State s-a dovedit mai manelist ca el. Eu aici văd o a doua reuşită a lui Nergu. Băi deşi nu mai credeam, a reuşit să fie mai puţin ţigan ca un ţigan. Nu că e rău să fi ţigan. Rău e ca român să-ţi propui să fii ţigan.

Faptul că jumătate din România s-a uitat la nişte manelişti în noaptea de revelion e simptomatic pentru destinul ţării ăsteia. România nu-şi poate domina minoritatea. N-are suficientă demnitate. E atât prost gust în toate determinările ţigăniei, încât e complicat să înţelegi cum oameni de bun simţ, care îşi întreţin o părere bună despre sine, pot să-ţi explice că la o petrecere mai merge o manea. Că pe ce dansezi. Răspunsul e simplu. Pe orice altceva. Aţi încercat Azucar Moreno? Bă dacă la limită îmi place ritmul unei manele, când îi văd pe aştia de le cântă mă simt ridicol să-mi placă aşa ceva. Ce sunt bă schelămbăniturile ălora de lumea le decodifică în ideea că ar fi muzică. Ce sunt bă plângăciunile alea. Bărbaţi în toată firea se schelămbăie şi spun că au voce. Nu leagă 2 vorbe una după alta şi aştia fac scenete cu ei de revelion. Bă poporul ăsta nu-şi mai încape în graniţe de ridicol. În mod normal o conversaţie cu Nicolae Guţă o faci uşor stâjenit de situaţie. Ăla şi scuipă când vorbeşte şi ţara asta dansează pe muzica lui ?! Iar eu sunt trecut la fiţoşi că nu vreau să-l ascult de revelion? Păi d-aia sunt eu fiţos? Pe Antena 1 Nadia s-a pupat cu Vijelie. Cu ăştia au copiii postere? Bă lumea asta a înebunit de tot?  Uite-i să ne lămurim că vorbim de aceleaşi persoane…

P. S.   Audiţie plăcută în continuare !!

Advertisements

§ One Response to Veşnicul final manelist

  • De ce dracu l-o fi chemind pe asta Negru, la asta nu te-ai gindit? Si apropos, de revelion m-am distrat copios pe seama fratilor lui pe care i-a facut de…rahat! Eu chiar l-as felicita pentru tragi-comedia de trei lei doar pentru cum a dovedit ca-si poate bate joc de niste natarai fara margini! Cit despre State de rromania, eu cred ca a realizat o mare revolutie in cariera lui prin filmul demn de telecinemateca de la protv, pentru ca aici a dovedit ca poate sa evolueze, de la sunetele guturale pe care le-a scos in Toate Pinzele Sus, la guitaturile sin acest film. Cit despre consoarta lui(din fil) cred ca aici si-a jucat rolul vietii. Ma tem insa ca in aceasta capodopera cinematografica toti actorii au realizat o inversare de rol. Au ajuns ca in acest film sa-si joace viata reala si viata lor sa devina uun rol. Slava domnului ca s-a sfirsit!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Veşnicul final manelist at Mindfields.

meta

%d bloggers like this: