Revelionul ca idee

January 4, 2010 § 1 Comment

…e supraestimat. O zic în fiecare an.  Ai senzaţia unei datorii faţă de noaptea asta.”Trebuie să mă distrez mă. O dată pe an e revelionul”. Sunt înebunit după felul în care sunt organizate cele 5-6 ore, cât durează evenimentul. Oamenii se pregătesc şi-o săptămână. Îşi aleg haine. Vizitează locuri. Fac planuri. Strâng bani. Fac rezervări. Fac cumpărături. Se ceartă. Unul are o idee. Altu cealaltă. Devin pirotehnişti. Cumpără orice trozneşte tare. Nimic nu se compară cu bucuria pe care ţi-o aduce o pocnitoare. Totul se desfăşoară pe principiul “ai văzut cum a făcut aia mă?”. Întâlnirile în perioada asta debutează previzibil. “Unde faceţi revelionul?”. Fiecare vrea să-şi confrunte deciziile. “Ia să văd mă, ăştia ce naiba fac de revelion”, stă în spatele celebrei întrebări. Se discută de sume mari. Cu cât te costă mai mult cele 5 ore de revelion, cu atât îţi place mai tare să fii întrebat. Ziua de 31 decembrie îi găseşte pe toţi cu emoţiile epuizate. Pregătirile au fost atât de reuşite încât evenimentul în sine pare să nu prea mai aibă rost.

Aşteptările sunt atât de mari, încât orice ai face de revelion, a doua zi te trezeşti nedumerit: “Băi, deci atât a fost mă?”. Am scris asta acum 2 ani. La fel de prost îmi ieşeau revelioanele şi atunci. Şi totuşi parcă anul ăsta a fost ceva deosebit. Ridicolul a ajuns la o ipostază în care am fost nevoit să mă predau. În 2010 o să mizez mai tare pe noaptea asta. Am să încerc să-i dau o şansă. O să investesc într-o idee bună. Rămâne doar să-mi vină.

P.S. De mulţi ani nu respect nicio superstiţie asociată revelionului. Mi-au cam ieşit anii. Am avut mai multe victorii decât înfrângeri. Înţeleg că superstiţiile  ţin doar de intenţia de a fi ridicol. În afară de cea cu dorinţa de la 12 noaptea. Aia îi iese prietenei mele. Am obligat-o acum să-şi pună o dorinţă în legătură cu mine. Să-mi reuşească mie ceva. Să vedem dacă merge.

Advertisements

Tagged:

§ One Response to Revelionul ca idee

  • Petru says:

    “Pregătirile au fost atât de reuşite încât evenimentul în sine pare să nu prea mai aibă rost. ” – aceasta poate fi o maxima. Face toti banii.

    Felicitari colega pt un articol fain!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Revelionul ca idee at Mindfields.

meta

%d bloggers like this: