This is it…

December 8, 2009 § 7 Comments

“Ţara noastră are nevoie de imbecili. Ei ne fac cumva să mergem mai departe. Spiritul nostru traieşte din cretini şi mediocre. Dacă i-aş ucide, ce ne-am mai face? Aţi trăi doar cu mine”. A zis la un moment dat Andrei Gheorghe. Faptul că 5 milioane de oameni au fost în stare să voteze cu Băsescu în turul 2 şi alte vreo 3, cu Geoană în primul tur, pentru mine e o realitate cu care mă străduiesc în continuare să negociez. Constanta tuturor locurilor în care am lucrat, de la televiziuni la reviste sau ziare, a fost intenţia mea permanentă de a considera că România nu e ridicolă.

Bă mă certam cu tot ce era în jur, pentru dreptul meu de a nu fi mai puţin decât sunt şi de a nu subestima uneori cititorii, alteori telespectatorii. Senso, Antena 1, Kanal D, B1, Romantica şi Euforia. Apropo, Story sau Confidential. Peste tot aceeaşi dilemă. De ce să scriu şi să vorbesc ca cei de la Libertatea? De ce să cred că România în mulţimea ei, aşa vrea să i te adresezi? De ce să fiu mai puţin decât sunt? De ce să înţeleg că trăiesc într-o ţară de manelişti? De ce să-i fac pe oameni să hăhăie, când pot să-i fac să zâmbească? De ce să scriu stereotipii când se poate şi altfel? De ce să cred că oamenii asta vor, nu că cei care fac aşa asta pot? De ce? Pentru că 5 milioane de oameni s-au îmbrăcat duminică şi au votat un ciumpalac care abia mai vorbeşte. Unii că primiseră faină. Alţii pentru că luptau împotriva comunismului. Alţii că luptau împotriva mogulilor. Alţii că e Geoană plictisitor. Alţii că li se pare că hăhăie mişto. Alţii că aşa le-a zis Ninel Potârcă. Alţii că e Hrebenciuc în PSD. Alţii că e ca ei. Alţii că deşi l-a lovit pe copilul ăla, nu a folosit pumnul aşa cum zice “la Antenă”. Alţii că aşa le-a zis Dan Diaconescu. Fără să aibă legătură ce zicea azi cu ce zicea ieri, bă a convins 5 milioane de oameni să-l voteze. S-au îmbrăcat frumos, că e duminică şi s-au dus uşor spre secţie să pună ştampila pe BĂSE (aşa cum le place să-l alinte fără să se simtă ridicoli). Şi încă nu era sufiecient. A venit Republica Moldova şi s-a rezolvat. Libertatea îl pune acum cu succes pe prima pagină: Superbăse !! Ăsta e răspunsul la nelămuririle mele. Superbăse. Asta a fost concluzia. De mâine schimb subiectul.

Advertisements

Tagged:

§ 7 Responses to This is it…

 • fan Antonescu says:

  SuperBase nu a iesit presedinte cu voturile din tara, dar diaspora a “facut diferenta”. Asa ca, in mod logic, romanii din diaspora ar trebui sa se intoarca in tara, pentru ca acum in Romania este misto, am scapat de comunisti si avem un conducator luminat 🙂

 • Paul Andrei says:

  Trist, dar adevarat. Imi vine o gramada comentarii sa fac, dar singurul sentiment pe care-l traiesc e sa zic “doamne, cati prosti”. Ce e mai grav, ca si ei cred acelasi lucru despre noi, comunistii :))

 • Radu Buzaianu says:

  eu nu spun că-s proşti. zic doar că-s prea uşor de prostit

 • nana says:

  Sunt proşti!! Proşti de tot şi, fireşte, cum îi stă prostului bine, sunt şi fuduli. Ca să faci una ca asta şi să mai şi motivezi gestul şi opţiunea, presupune, cum ziceam, şi o mare fudulie.

 • danielle says:

  mai radu, hai sa gandim logic. de ce a vrut lumea schimbare? adica de ce tot urla lumea si plangea ca avem nevoie de schimbare? pt ca suntem saraci, guvernarea de pana acum a fost la pamant, lumea nu are bani, toti strigau schimbarea. acum stau si ma intreb… a iesit dictachiroul asta din nou, deci? inseamna ca lumea a trait chiar bine daca au votat ca acum 5 ani. si asa si e. suntem o tara de bogati frate. 5-6 procente din populatie se poate numi fff saraca..in rest ne etalam vile, masini, si bani sparti in cluburi de fitze. aaa si acum cu ocazia sarbatorilor, calcare in picioare in hipermarketuri. deci, intrebarea mea este : CINE NU TRAIESTE BINE ???? te rog sa ma contraczici daca nu am dreptate. pup

 • Radu Buzaianu says:

  pai oamenii n-au votat ca traiesc bine. au votat impotriva comunismului :))). au votat un comunist impotriva comunismului. tot ce face asta se rezuma la: cine nu e cu mine e impotriva mea, cine e impotriva mea e dusmanul tarii. Asta-i schema dupa care vorbeste. So… cu cine seamana?

 • danielle says:

  seamana cu un dictator 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading This is it… at Mindfields.

meta

%d bloggers like this: